winkel

Bij elke verslaving hoort een andere. Op het gebied van Munrobaggen zijn er al talloze boeken en artikelen  gepubliceerd. Hieronder  een overzicht van de boeken over Munro's, die onze leden van de H.M.C. in de boekenkast hebben staan. Wellicht dat er inspiratie uit te halen valt voor een stevige portie "armchair mountaineering". 
De Wegwijzer, een speciaalzaak in reisboeken, is hofleverancier van onze vereniging. De winkel is gevestigd in de Kleine Houtstraat in het centrum van Haarlem en is een uit de hand gelopen hobby van Casper en Ilse. Op 11 november 2000 is Reisboekhandel De Wegwijzer van start gegaan. Opgericht en gerund door twee enthousiaste reizigers, die nogal enthousiast kunnen verhalen over hun eigen reizen of over de reizen die ze nog van plan zijn te gaan maken. Moet je ze maar niet kwalijk nemen; dit soort enthousiasme zie je vaker bij mensen die van hun hobby hun beroep hebben gemaakt.
Helaas zijn ze vorig jaar gestopt, omdat ze het niet meer konden combineren met hun andere werkzaamheden.

Tip van de Maand

De 'Pocket Mountains' van Nick Williams is een antwoord op de vaak logge Munroboeken die je niet kunt meenemen tijdens een wandeling. De boekjes zijn klein en passen gemakkelijk in je kontzak. In elk gidsje staan 40 wandelingen van een deel van Schotland en geven een duidelijk routekaartje. De boekjes zijn natuurlijk verkrijgbaar bij de Wegwijzer. Prijs 9,90
voorbeeld wandeling